Zece case afectate in urma alunecarilor de teren din zona Dealului Teodoreni


Intră acum și în grupul de

Lucrările de drenaj ce trebuie efectuate în zona Dealului Teodoreni ca urmare a accentuării alunecările de teren se ridică la un milion de lei, a declarat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu. Potrivit acestuia, în urma ploilor abundente din ultima perioadă, alunecările de teren din zona Dealului Teodoreni s-au accentuat, zece case fiind afectate, din care trei sunt în pericol imediat, una dintre acestea aparţinând fratelui fostului lider PSD, Octav Cozmâncă. „Dealul alunecă cu repeziciune şi sunt trei case în pericol, iar în total sunt afectate zece case”, a spus Lungu.

Primarul a arătat că a fost instituit, marţi, un comandament la faţa locului unde, împreună cu specialişti în domeniu, au fost stabilite măsurile ce trebuie adoptate pentru stoparea alunecării. El a explicat că este necesar să se facă cinci chesoane cu drenuri pe o distanţă de 60 de metri liniari, investiţia fiind estimată la un milion de lei, în timp ce municipalitatea are în buget alocată suma de 100.000 de lei pentru aceste lucrări.

Lungu a spus că până în data de 5 iulie va fi executat un studiu de fezabilitate pentru această investiţie urmând să fie începute lucrările cu fonduri de la bugetul local şi că va solicita sprijin financiar din partea Guvernului din fondul pentru calamităţi naturale.


Intră acum și în grupul de