Un inspector sucevean antifraudă fiscală cercetat de DNA Iași pentru că ar fi luat mită 1000 de euro s-a spânzurat


Intră acum și în grupul de

Un inspector sucevean de antifraudă fiscală cercetat de DNA Iași pentru că ar fi ar fi pretins  1500 de euro de la administratorul unei societăți comerciale pentru a nu-l penaliza din care ar fi primit 1000 de euro s-a spânzurat joi.

Potrivit unor surse judiciare, Alexandru Rebenciuc, s-a spânzurat joi în podul șurii fiind găsit de soție.

Acesta locuia în satul Călinești din comuna Șerbăuți și se pare că, în ultima perioadă a fost depresiv.

El a fost în arest la domiciliu până în 27 septembrie.

Față de el DNA-ST Iași a dispus în 28 iulie punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual și abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite.

Anchetatorii arată că în perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, cu atribuții și pe raza județului Iași acesta ar fi pretins și primit pentru sine pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăți comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli.

Concret, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro din care ar fi primit efectiv, în două tranșe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.


Intră acum și în grupul de