Gheorghe Flutur transmite studenților suceveni că acum au un orizont de așteptare pentru că dezvoltarea vine odată cu construcția de autostrăzi, dar recunoaște că e lipsă de specialiști în tuneluri, în viaducte, în construcții de autostrăzi


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la deschiderea anului universitar la USV că este nevoie de parteneriat între universitate și administrația județeană și locală, subliniind că există o bună colaborare în acest sens.

„E nevoie de parteneriate. Dacă nu ne ajutăm noi, cine să ne ajute? Tinerii aceștia așteaptă un orizont. Eu pot să le spun că orizontul vine atâta timp cât suntem în linie dreaptă cu autostrada a 7 care să lege Suceva de București. Ăsta este visul meu și al tinerilor pentru că autostradă înseamnă dezvoltare. Autostrada A8 care să lege Moldova de Transilvania și de restul Europei, drumul rapid care să lege Suceava de Vatra Dornei-Dej spre Satu Mare, sunt investiții care vor da o altă perspectivă Bucovinei și județului Suceava”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că e nevoie însă și de implicarea universității pentru ca forța de muncă plecată în străinătate să se întoarcă acasă.

USV da start unui nou an universitar

USV- deschiderea anului universitar 2021-2022

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 30 septembrie 2021

„În contextul acesta va trebui să discutăm și despre dezvoltarea universitară și ce veți face dumneavoastră pentru că, dacă ne gândim astăzi că avioanele sunt pline numai cu forță de muncă pe care o exportăm în Occident nu cred că acesta va fi viitorul. Va trebui să-i întoarcem acasă, să-i punem la treabă aici. E nevoie de inteligență de creativitatea dumneavoastră, a tinerilor”, a spus Flutur.

El a subliniat că este o criză foarte mare de ingineri, de proiectanți.

Președintele Flutur a recunoscut că este mâhnit că nu sunt specialiști în țară pentru diverse proiecte de investiții și că a constatat acum când se intenționează să se facă un pasaj subteran între spitalul vechi și spitalul nou că nu sunt specialiști care să-l realizeze.

„N-avem specialiști în tuneluri, în viaducte, în construcții de autostrăzi, să construim centura ocolitoare de la Gura Humorului. Sunt niște provocări pe piață. Sunt licitații și nu vine nimeni pentru că nu avem specialiști, în principal în domeniul tehnic. Eu cred că la aceste provocări trebuie să răspundă universitățile, pentru pregătirea forței de muncă pentru că PNRR este o provocare. Bani sunt și va trebui să-i cheltuim inteligent pentru dezvoltare”, a mai declarat Gheorghe Flutur.  


Intră acum și în grupul de