Primarul Ion Lungu a oferit titlurile de cetățean de onoare rectorului USV Valentin Popa pentru efortul de a obține HG pentru Facultatea de Medicină și prorectorului Mihai Dimian pentru activitatea de cercetare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a folosit oportunitatea festivității de deschidere a noului an universitar la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava pentru a oferi titlurile de cetățean de onoare al municipiului Suceava rectorului USV, prof. dr. ing. Valentin Popa și prorectorului USV, prof. dr. ing. Mihai Dimian.

„Vrem să aducem un minim de recunoștință pentru ceea ce se întâmplă la USV. Am aprobat în Consiliul Local mai multe titluri de cetățeni de onoare pentru persoane de la Universitate și astăzi aș vrea să înmânez două titluri de cetățean de onoare, domnului rector Valentin Popa și domnului prorector Mihai Dimian”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că rectorului USV Valentin Popa titlul de cetățean de onoare a fost acordat în principal pentru efortul făcut de a obține Hotărârea de Guvern pentru înființarea Facultății de Medicină.

USV da start unui nou an universitar

USV- deschiderea anului universitar 2021-2022

Publicată de NewsBucovina.ro pe Joi, 30 septembrie 2021

„Domnule rector Popa, pentru ceea ce ați făcut dumneavoastră la Universitate în ultimii nouă ani, pentru efortul pe care l-ați depus în a obține această Hotărâre de Guvern pentru Facultatea de Medicină. Nu e simplu. Sunt aici eu, este și domnul președinte Flutur. Știm cât de greu se obține o Hotărâre de Guvern. Vă felicităm. Și pentru ceea ce s-a întâmplat în municipiu. Faptul că unul din primele proiecte pe care le-ați aprobat și semnat a fost grădinița nouă de la Ițcani și pentru toată amprenta pe care v-ați pus-o aici în Universitate și direct pe orașul nostru vă felicităm în numele comunității”, a spus Ion Lungu.

El a oferit titlul de cetățean de onoare și prorectorului Mihai Dimian.

„Domnul prorector Dimian este cercetător. Dumneavoastră, din universitate îi cunoașteți mai bine meritele pe care le are în activitatea de cercetare. Eu m-aș referi în primul rând la solidaritatea de care a dat dovată universitatea atunci când eram într-o situație foarte delicată în carantină în pandemie”, a spus Ion Lungu.

Primarul a amintit de perioada în care au fost instalate primele aparate de testare RT-PCR în Suceava, dar și de sprijinul constant pe care prorectorul Mihai Dimian l-a acordat municipalității în perioada pandemiei cu noul coronavirus.

De menționat este că și rectorul emeritus al USV, prof. dr. ing. Adrian Graur, a primit din partea Consiliului Local Suceava titlul de cetățean de onoare al municipiului Suceava, dar acesta urmează să-i fie înmânat în cadrul altei ceremonii.


Intră acum și în grupul de