Incidente la mitingul de la Rădăuți împotriva măsurilor din pandemie. Jandarmii au folosit spray lacrimogen


Intră acum și în grupul de

Jandarmii care asigurau ordinea la mitingul organizat la Rădăuți împotriva măsurilor din pandemie au folosit spray lacrimogen după un incident cu un protestatar urcat pe o mașină.

Sute de rădăuțeni au participat la un miting în oraș împotriva măsurilor adoptate de autorități în pandemie scandând „Nu ne vaccinăm” sau „Jos masca” și cerând demisia guvernanților.

La un moment dat, în jurul orei 19 19:05, un protestatar s-a urcat pe o mașină şi, la solicitarea forţelor de ordine, a refuzat să coboare.

IJJ Suceava menționează că în acest caz doi jandarmi au intervenit și l-au dat jos de pe maşină, iar pe timpul acţiunii, câţiva protestatari s-au grupat în jurul celor doi jandarmi.

„Pentru a permite celor doi jandarmi să revină în dispozitiv, echipa trimisă în sprijin a fost nevoită să folosească spray-ul iritant lacrimogen”, explică IJJ Suceava.

Totodată se precizează că pe timpul acestei acţiuni, un protestatar a aruncat o petardă către forţele de ordine, iar o persoană participantă la protest a fost rănită.

Persoana rănită a fost preluată de un echipaj S.A.J., care i-a acordat îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol.

Cei doi bărbaţi implicaţi în acest incident atât cel care a folosit petarda cât şi cel care s-a urcat pe maşină, au fost identificaţi de forțele de ordine, urmând a se lua măsurile legale față de ei, arată IJJ Suceava

Publicată de Sorin Robu pe Sâmbătă, 2 octombrie 2021

Intră acum și în grupul de