În nici două luni, o firmă din Râșca a efectuat 11 transporturi de lemne fără avize, cu o cantitate totală de peste 460 mc


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au documentat activitatea ilegală a unei societăți comerciale din Râșca care a efectuat transporturi de material lemnos fără acte, în valoare totală de aproape 50.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, cercetările au arătat că, în perioada aprilie-mai 2021, mai multe cantități de materialele lemnoase avizate de către OS Râșca către diferite persoane fizice au ajuns, fără a se respecta prevederile legale, în depozitul firmei menționate.

Foto simbol

Concret, între 3 aprilie și 20 mai, în urma a 11 transporturi realizate cu o autoutilitară și remorcă, societatea comercială a primit și depozitat cantitatea de 395,98 mc sortiment lemn foc rășinoase și 66,785 mc sortiment lemn rășinoase pentru construcții,  materiale lemnoase care conform codurilor de aviz ar fi trebuit expediate de către Ocolul Silvic Râșca cu destinația către persoane  fizice și nu în depozitul societății comerciale, astfel că primirea și depozitarea acestora s-a realizat fără avize de însoțire.

Drept urmare, polițiștii au aplicat 11 amenzi, menționând că una dintre ele este în valoare de 15.000 lei. Totodată, cantitatea de 462,7 mc de material lemnos, în valoare de 49.172 lei, a fost confiscată.


Intră acum și în grupul de