Ion Lungu vrea finanțare prin PNI de 8 milioane de euro pentru tronsonul Podul Unirii-DN 29 al rutei alternative Suceava-Botoșani, cu viaduct peste calea ferată


Intră acum și în grupul de

Tronsonul al treilea din ruta alternativă Suceava-Botoșani ar urma să fie realizat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a anunțat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a spus că acest proiect în valoare de circa 8 milioane de euro urmează să fie aprobat în ședința de Consiliul Local din această lună urmând să fie depus la Compania Națională de Investiții până în 8 noiembrie.

Primarul a precizat că proiectul se referă la tronsonul dintre podul Unirii și DN 29 cu traversarea căii ferate pe un viaduct.

Este vorba de o distanță de 2.183 de metri  din care viaductul va avea o lungime de 300 de metri.

Prima conferinta de presa a primarului Ion Lungu

Prima conferinta de presa a primarului Ion Lungu după căderea Guvernului Vasile Câțu

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 5 octombrie 2021

„Este o lucrare frumoasă de arhitectură și funcțională pentru că nu se mai stă la calea ferată”, a spus primarul.

Lungu a menționat că ruta alternativă va fi utilă după ce va fi dată în funcțiune în totalitate pentru că și acum este utilă.

Primarul și-a exprimat nemulțumirea că lucrările la strada Apeductului nu se desfășoară așa cum ar trebui din cauza lipsei forței de muncă deși municipalitatea a făcut eforturi pentru a asigura finanțarea, fiind cu plățile la zi.


Intră acum și în grupul de