Primele probleme la proiectarea tronsonului de autostradă Pașcani-Suceava-Siret. La campania de forare mobilizarea e redusă fiind și cazuri de Covid în rândul proiectanților, spune un fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor


Intră acum și în grupul de

Fostul secretar de stat în Ministerului Transporturilor în mandatul lui Cătălin Drulă, Adrian Covăsnianu, a prezentat detalii din ședința tehnică pe proiectele de infrastructură mare din Moldova și a arătat că în ceea ce privește tronsonul Pașcani-Suceava-Siret sunt probleme în finalizarea la termen a proiectării.

El a arătat că pe acest tronson etapa de campanie geofizică are o mobilizare scăzută.

„Încep să se acutizeze primele sincope în implementarea acestui proiect ca urmare a unei mobilizări reduse de utilaje.  Ca urmare a depistării cazurilor de coronavirus în rândul proiectanților de specialitate, campania de forare pe Pașcani-Suceava a avut de suferit și se va relua de săptămâna aceasta. Pentru a accelera și forța derularea proiectului, CNAIR va da în curând ordin de mobilizare”, a menționat fostul secretar de stat.

Potrivit acestuia, ridicarea topografică a fost finalizată pe sectorul Pașcani-Suceava și urmează să se încheie în săptămâna 04.10-08.10 și pe secțiunea Suceava-Siret.

„Data contractuală de finalizare a proiectării este luna octombrie 2022.  Din experiența celorlalte proiecte consider că acest termen va fi depășit”, a mai arătat Adrian Covăsnianu 


Intră acum și în grupul de