CL Suceava rectifică bugetul local cu 15 milioane de lei primite de la Guvern și va transfera 10 milioane la Bioenergy ca să-și cumpere combustibili pentru a produce căldură în această iarnă


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava se întrunește luni în ședință extraordinară pentru a aproba plata în avans a 10 milioane de lei pentru subvenția la energia termică din cele 15 milioane de lei alocate de Guvern din fondul de rezervă.

Astfel, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu, bugetul municipiului Suceava se va rectifica în plus cu suma de 15 milioane de lei alocați de Guvern prin HG 1.088 din 6 octombrie.

Suma de 15 milioane de lei va fi inclusă în capitolul „Combustibil și energie” din bugetul local la articolul „Subvenții pentru acoperirea diferențelor de preț și tarif”.

La al doilea punct de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare este prevăzut un proiect de hotărâre de alocare a sumei de 10 milioane de lei ca subvenție în avans pentru energia termică din iarna 2021-2022.

Primarul spune că sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare circa 19.00 de locuințe cu 48.500 de locuitori.

Având în vedere că restanțele populației la plata energiei termice sunt în continuare mari, activitatea de producere a energiei termice de Bioenergy SA este periclitată din cauza finanțării insuficiente, explică Ion Lungu în referatul de aprobare.

El mai arată că Thermonet a transmis Primăriei Suceava o informare în care atrage atenția că Bioenergy nu-și poate crea stocul de biomasă, ceea ce va conduce la sistarea producției de agent termic și că este necesară plata în avans a subvenției.

Ion Lungu spune că din acest motiv propune Consiliului Local să aprobe alocarea sumei de 10 milioane de lei ca plata în avans a subvenției pentru asigurarea în avans a stocurilor de combustibili necesari producerii energiei termice în iarna care urmează.


Intră acum și în grupul de