Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă anunță că pompierii verifică din trei în trei ore sectoarele ATI din SJU Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședinte Consiliul Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat, luni, că ținând cont de contextul epidemiologic actual înregistrat la nivelul județului Suceava, a fost constituit un Grup de Suport Tehnic din care fac parte reprezentanți din cadrul Prefecturii, Consiliului Județean, ISU, DSP, Serviciul Județean de Ambulanță Suceava, precum și reprezentanți ai Spitalului Județean Suceava și ai celorlalte spitale din județ.

El a arătat că activitatea Grupului se desfășoară zilnic în format cu participare fizică sau în cadrul unor ședințe online prin sistem teleconferință.

Barbă a spus că acest Grup de Suport Tehnic este un instrument practic și eficient în comunicarea unităților spitalicești din județ cu instituții responsabile cu gestionarea pandemiei.

El a declarat că printre subiectele aduse în discuție în cursul zilei de luni a solicitat detalii referitor la aplicarea unui ordin recent al IGSU cu privire la prevenirea incendiilor în spitale.

Potrivit lui Barbă, recent, Spitalul Județean de Urgență din Suceava a făcut o solicitare pentru a beneficia de o autospecială de pompieri la Spitalul Nou unde funcționează secția ATI, iar cum acest lucru nu este posibil,  conducerea IGSU a dat vineri un ordin care prevede că pompierii vor verifica de mai multe ori pe parcursul unei zile sectoarele ATI.

Astfel, la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, în intervalul 09- 21,  vor fi făcute verificări din 3 în 3 ore, urmând a se face verificări și în intervalul 21- 09.

„Vor fi verificate dotarea cu stingătoare și hidranți interiori, modalitățile de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI, eliminarea tuturor surselor de foc deschis, verificarea, prin vizualizare, a integrității instalațiilor electrice, verificarea asigurării permanente a personalului în secții ATI și a modului de cunoaștere de către aceștia a folosirii stingătoarelor”, a spus Barbă.

El a explicat că în afara acestui program verificările vor fi executate, ocazional, de echipajul SMURD, după finalizarea misiunilor.

Totodată, Niculai Barbă a spus că din informațiile pe care le deține, astfel de controale vor fi efectuate periodic și la celelalte secții ATI din spitalele din județ.


Intră acum și în grupul de