Programul pentru investigațiile imagistice la spitalele din județ va fi prelungit, anunță Niculai Barbă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat, luni, după ședința Grupului de Suport Tehnic din care fac parte reprezentanți din cadrul Prefecturii, Consiliului Județean, ISU, DSP, Serviciul Judeţean de Ambulanță Suceava, precum și reprezentanți ai Spitalului Județean Suceava și ai celorlalte spitale din județ că s-a discutat despre soluțiile de prelungire a programului la Secțiile de Radioterapie și Imagistică din unitățile sanitare din județul Suceava.

Potrivit acestuia, până la această dată, spitalele din județ aveau program doar în prima parte a zilei pentru aceste investigații, ceea ce presupunea ca în restul zilei pacientul să fie transportat la Unitatea de Primire Urgențe Suceava pentru a fi consultat și diagnosticat.

„Prin prelungirea programului acestei secții scade în mod considerabil presiunea pe Serviciul Judeţean de Ambulanță și pe UPU Suceava”, a explicat Niculai Barbă.

El a mai declarat că Spitalul din Gura Humorului, dar și spitalele din Câmpulung Moldovenesc și Siret au arătat că au identificat deja soluții pentru a implementa prelungirea programului de de luni până vineri  sau chiar pe durata întregii săptămâni.


Intră acum și în grupul de