Subprefectul de Suceava Daniel Prorociuc anunță că aproape 60.000 de suceveni au primit ajutoare pachete alimentare și de igienă, urmând ca circa 2000 de pachete să fie redistribuite


Intră acum și în grupul de

Ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de pachete alimentare, acordate din fonduri externe nerambursabile, pentru beneficiarii eligibili din județul Suceava au fost recepționate 60922 pachete alimentare și 60922 pachete de igienă, a anunțat, miercuri, subprefectul de Suceava Daniel Prorociuc.

Potrivit acestuia, categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, sunt) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat, familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Subprefectul a arătat că în perioada 27.07 – 11.10.2021 a avut loc distribuția celor două categorii de produse către beneficiarii finali, din categoriile menționate mai sus.

Astfel, la nivelul județului Suceava au beneficiat de Programul POAD un număr de 58.906 persoane. La această dată se înregistrează un stoc excedentar de 2.016 pachete, din cele două categorii de pachete distribuite.

Pachetele alimentare conțin: făină albă de grâu (5buc. x 1kg.), mălai (4 buc. x 1kg.), paste făinoase (2buc. x 400g), ulei (4buc. x 1L), zahăr (2buc x 1 kg), orez (4 buc x 1kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g), conservă din carne de porc (3 buc x 300g), conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g), compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1buc x 360g) și gem de fructe dietetic (1buc x 360g).

Pachetele de igienă conțin: periuță de dinți – 5 buc, pastă de dinți – 300ml, săpun lichid – 500ml, șampon copii – 800ml, șampon adulți – 500ml și detergent rufe – 2700g. 

În prezent, Instituția Prefectului – Județul Suceava centralizează cererile de redistribuire între unităţile administrativ-teritoriale care au stoc excedentar şi cele cu solicitări eligibile neacoperite pe lista iniţială şi pe lista suplimentară din cadrul judeţului. După această etapă, în situația în care nu va fi epuizat stocul, pachetele rămase vor fi puse la dispoziția altui județ funcție de solicitări.

”Apreciez că programul POAD, la nivelul județului Suceava și-a atins scopul, iar prin implementarea acestui program, persoanele aflate în dificultate au fost sprijinite” a declarat coordonatorul grupului POAD, subprefectul județului Suceava Daniel Prorociuc.


Intră acum și în grupul de