Sistemul „Calitatea Ospitalității Românești” va fi implementat în unitățile turistice din Suceava printr-un proiect-pilot, anunță vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat, miercuri, că județul Suceava va fi județ pilot pentru implementarea unui proiect național în turism al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului privind implementarea sistemului „Calitatea Ospitalității Românești”(COR).

Sistemul COR este o completare a clasificării actuale a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare din România care ia în considerare infrastructura, dar și starea acesteia, prestarea anumitor servicii și modul în care sunt prestate.

„Structurilor de primire turistică care obțin acest sistem li se vor acorda un logo pentru a-l putea folosi în vederea promovării, urmând ca promovarea acestei structuri turistice să fie făcută inclusiv prin intermediul mijloacelor de care dispune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a spus Barbă.

El a explicat că prin implementarea proiectului se urmărește creșterea satisfacției consumatorului în relație cu serviciile furnizate, reducerea fluctuației de personal, creșterea credibilității în ceea ce privește calitatea serviciilor turistice.

„Alegerea județului Suceava ca județ pilot în implementarea unor proiecte pe turism nu este întâmplătoare. Județul Suceava, prin atracțiile și promovarea brandului Bucovina, se menține pe podiumul zonelor turistice din Romania”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.

Totodată, Niculai Barbă a subliniat că datele din ultima perioadă vin să confirme atractivitatea județului Suceava arătând că în luna august s-au înregistrat 69.480 de turiștii cazați în structurile de primire cu funcțiuni de cazare, clasificate, număr care depășește pe cel din luna august 2019, înainte de pandemie. „Practic, după scăderea din 2020, turismul din Bucovina și-a revenit în acest an, numărul turiștilor depășind anul anterior pandemiei, 2019. Acest număr reprezintă cam cât au împreună județele Neamț și Iași”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.

Potrivit acestuia, în ceea ce privește durata medie a nopților pe sejur, județul Suceava se menține la o valoare de 2,1-2,2 fiind cea mai bună medie din Regiunea Nord-Est, cu mult peste Neamț și chiar peste Iași, cu o medie de 1,7 – 1,8.

„Este un lucru bun faptul că se menține acestă valoare, mai ales dacă luăm în considerare ceea ce se întâmplă în Europa, unde se manifestă o tendință de scădere. Acest aspect fost subliniat și în timpul recentei întâlniri pe care am avut-o cu Jurgen Reichert. Turiștii preferă să petreacă mai multe concedii sau vacanțe mai scurte în mai multe locuri”, a concluzionat Niculai Barbă.


Intră acum și în grupul de