Prima tranșă de vaccin antigripal însumând 8900 de doze a fost repartizată DSP Suceava, iar distribuția dozelor de vaccin Vaxigrip Tetra către medicii de familie a început vineri. Campania de vaccinare antigripală gratuită va debuta în județ cu imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 14 ani, cu afecțiuni cronice


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că județului Suceava i-au fost repartizate într-o primă tranșă 

8900 doze vaccin antigripal Vaxigrip Tetra.

Băncilă a spus că acest tip de vaccin gripal este recomandat pentru vaccinarea gratuită a copiilor cu vârste între 0 și 14 ani, care au afecțiuni cronice.

Ea a spus că începând de vineri se distribuie câte 20 de doze de vaccin antigripal medicilor de familie din județ pentru imunizarea copiilor din grupele la risc. 

“Aceasta este o primă tranșă,  dar ca în fiecare an vom primi și restul de doze de vaccin antigripal, până la debutul sezonului rece”, a precizat Băncilă. 

Reamintim că  Direcția de Sănătate Publică Suceava a solicitat  Ministerului  Sănătății 72 000 de doze de vaccin antigripal pentru campania de vaccinare antigripală gratuită din sezonul rece .

Conform DSP Suceava, din totalul celor 72 000 de doze de vaccin solicitate pentru sezonul rece, aproximativ 25 000 de doze ar urma să fie administrate pacienților cronici, alte 2200 de doze pentru copii cu vârstă până la 6 ani, 300 pentru gravide, 3300 pentru personalul medical, 1300 pentru rezidenții din instituțiile de ocrotire și 40 000 de doze pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani.

(LB)


Intră acum și în grupul de