Doar singur candidat sucevean a obținut nota 10 la proba scrisă a concursului de directori de școală. Procentul de promovare este de aproximativ 70 la sută la proba scrisă, înainte de soluționarea contestațiilor


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a publicat rezultatele obținute de candidați la proba scrisă din cadrul Concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava, care s-a desfășurat vineri.

Inspectorul școlar general al ISJ Suceava, profesorul Grigore Bocanci a declarat pentru NewsBucovina că aproximativ 70 la sută din totalul candidaților prezenți la proba scrisă a acestui concurs au fost declarați admiși obținând cel puțin nota 7, înainte de soluționarea contestațiilor.

Potrivit listei rezultatelor probei scrise publicate de ISJ Suceava, un singur candidat a obținut nota 10, alți 4 candidați au fost notați cu 9,2, iar 3 candidați cu nota 9.

Cele mai mici note înregistrate la această probă au fost 4,6, respectiv 4,8, doi candidați fiind notați cu 4,6, iar unul cu 4,8.

Potrivit calendarului, contestațiile la proba scrisă se depun în perioada 15-17 octombrie, soluționarea acestora este prevăzută în perioada 18-20 octombrie, iar afișarea rezultatelor finale la această probă va avea loc în data de 20 octombrie 2021.

În județul Suceava sunt scoase la concurs 272 de posturi vacante de director și director adjunct( 217 posturi de director și 55 de posturi de director adjunct), iar după etapa de verificare a dosarelor de înscriere, 300 de dosare au fost declarate valide și două au fost respinse.

Din totalul celor 300 de candidați care au dosarele de înscriere la concurs validate, 5 au solicitat susținerea probei scrise în sesiunea specială, care va fi organizată în data de 28 octombrie.

Desfășurarea probei scrise din cadrul Concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat – sesiunea 2021, din județul Suceava, a avut loc vineri, la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu” Suceava, iar la această probă au participat 287 de candidați și 8 au absentat.

Conform Art. 15. din Metodologia  privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat este declarat „admis” la proba scrisă candidatul care a obținut cel puțin nota 7, iar la proba de interviu pot participa doar candidații declarați admiși la proba scrisă.

Ministerul Educației a anunțat marți că, în condițiile identificării unor situații de îmbolnăviri cu COVID-19 în rândul candidaților, se va organiza joi, 28 octombrie 2021, o sesiune specială a probei scrise la care vor avea acces doar candidații care au transmis comisiei județene până joi, 14 octombrie 2021, ora 16:30, o solicitare însoțită de raportul medical/decizia de carantinare, eliberate de DSP, prin care aceștia sunt plasați în izolare/carantină ca urmare a contractării virusului SARS-CoV-2 sau al contactului direct cu o persoană infectată.

Sursa citată menționează că în cazul în care acest document nu a putut fi eliberat până la data și ora precizate, va fi transmis în intervalul 15-25 octombrie, prezentarea sa constituind condiție obligatorie de participare la sesiunea specială.

(LB)


Intră acum și în grupul de