39 de arbori urmau a fi tăiați ilegal într-o pădure privată din Panaci. Poliția Suceava a deschis dosar penal în urma controlului Gărzii Forestiere Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au deschis dosar penal în urma unui control efectuat împreună cu Garda Forestieră într-o pădure privată din comuna Panaci.

Concret, verificările au avut loc în pădurea situată în UP II Călimani, pentru care este încheiat contract de prestări servicii silvice cu Ocolul Silvic Dorna și a fost constituită partida din data de 18.08.2021, în cadrul căreia au fost marcați 247 de arbori molid, în volum total de 212,01 mc, produse accidentale. Partida nu este în curs de exploatare, doar pusă în valoare.

Foto simbol

Astfel, echipa de control a constat că din numărul total de arbori marcați, 39 nu au caracteristici care îndeplinesc condițiile structurale și de formă pentru a fi încadrați în categoria produse accidentale, fiind arbori verzi, bine înfipți în sol și în stare vegetativă.

Cei 39 de arbori constituie un volum de 34,41 mc și valorează în jur de 5.650 lei. Copacii au fost predați în custodia pădurarului de canton din cadrul Ocolului Silvic Dorna.

Drept urmare, în data de 19 octombrie, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „folosirea dispozitivelor speciale de marcat pentru inventarierea arborilor destinați tăierii fără drept sau cu nerespectarea reglementărilor specifice”.


Intră acum și în grupul de