„Acoperiș verde” pentru Primăria Sucevei printr-un proiect european a anunțat Ion Lungu. Consiliul Județean Suceava a implementat deja conceptul de „acoperiș verde” pe Sala Unirii


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă, că printr-un proiect european va fi realizat un proiect de tip acoperiș verde pentru sediul Primăriei Suceava și spune că e doar un început pentru că vor fi proiecte asemănătoare și pentru parcările supraterane și subterane

„Vom amenaja un acoperiș verde pe terasa de la etajul cinci de pe clădirea Primăriei pe un proiect european Planificarea și gestionarea responsabilă a zonelor urbane verzi, confinanțat de UE în cadrul programului URBAC 3”, a spus Lungu.

El a menționat că municipiul Suceava este partener în acest program cu Budapesta (Ungaria), Poznan(Polonia) , Limerick (Irlanda), Mesina (Italia), Breda (Olanda).

Potrivit acestuia se va putea face o investiție de 38.000 de lei bani europeni nerambursabili la care se vor adăuga fonduri ale municipalității.

„Este un început. Ne dorim să dezvoltăm aceste tipuri de acoperișuri verzi și la viitoarele construcții pe care le vom face la parcările subterane și supraterane”, a spus Ion Lungu.

Consiliul Județean Suceava a introdus deja acest concept de „acoperiș verde” pe clădirea Sălii Unirii.


Intră acum și în grupul de