Peste 150 de polițiști din opt județe acționează, joi și vineri, pe șoselele județului Suceava pentru prevenirea accidentelor rutiere. Poliția Suceava: Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante

În perioada 21 – 22 octombrie, în județul Suceava are loc o amplă acțiune organizată de Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. Acțiunea este coordonată de Poliția Română, iar polițiștii suceveni sunt sprijiniți de colegii lor din alte șapte județe, respectiv Botoșani, Iași, Neamț, Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita și Mureș.

„Acțiunile sunt organizate în intervale limitate de timp pe toată durata celor două zile, echipajele urmând a acționa punctual pe segmente de drum, ulterior fiind dispuse pe alte segmente de drum identificate cu risc crescut de accidente rutiere”, a precizat IPJ Suceava.

Astfel, în total 15 echipaje din cadrul structurilor de poliție rutieră din cadrul IPJ Suceava și alte 11 echipaje de la nivelul județelor învecinate vor fi în trafic. Alte peste 30 de echipaje vor efectua microfiltre pe toate drumurile publice din județ.

15 aparate radar vor fi prezente pe drumurile publice din județul Suceava , montate pe autospecialele de poliție dar și aparate laser TrueCam. În cele 2 zile, peste 150 de polițiști vor acționa pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră.

În acest context, poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

„Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei pentru evitarea derapajelor necontrolate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, pot apărea blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi. Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!”, a transmis IPJ Suceava.

loading...