Transport ilegal de lemn depistat la Fundu Moldovei. Polițiștii s-au sesizat după ce au constatat neconcordanțe în fotografia postată în SUMAL și realitate


Intră acum și în grupul de

Un transport ilegal de material lemnos a fost depistat în noaptea de joi spre vineri la Fundu Moldovei după ce polițiștii din cadrul P.P. Breaza au oprit pentru control pe D.J.175 o autoutilitară DAF, care transporta material lemnos neprelucrat și care se îndrepta spre Breaza.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că ansamblul de vehicule era condus de un bărbat din Fundu Moldovei, iar în urma interogării aplicației SUMAL  s-a constatat că pentru respectiva autoutilitara a fost emis codul aviz, dar în urma vizualizării fotografiilor implementate s-a constat o neconcordanță între acestea și materialul lemnos transportat, cât și a sortimentației ce nu a putut fi justificată.

Având în vedere suspiciunile privind unele ilegalități ridicate de acest transport de material lemnos, autoutilitara în cauză a fost însoțită la sediul O.S Pojorâta – Atelierul de Producție Sadova, unde a fost indisponibilizată în vederea stabilirii provenienței.

În continuarea cercetărilor s-a procedat la inventarierea materialului lemnos, indisponibilizat la Atelierul de Producție Sadova, rezultând un nr. de 77 bucăți și o cantitate de 9,48 mc. specia mesteacăn și 0,23 mc. specia molid.

În urma confruntării celor consemnate în avizul electronic cu cantitatea de material lemnos rezultat în urma inventarierii s-a constatat că materialul lemnos înscris în aviz nu corespunde cu cel inventariat, respectiv volum pe specii și număr de piese.

Materialul lemnos a fost confiscat și depozitat la Atelierul de Producție Sadova, în custodia unui lucrător silvic.

Totodată s-a constatat faptul că fotografiile autoutilitarei încărcată cu material lemnos au fost implementate fără a se putea distinge/focaliza încărcătura.

În acest caz a fost aplicată o amendă de 4000 lei și o alta de 1000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de material lemnos.


Intră acum și în grupul de