Acțiunea Poliției Suceava în colaborare cu polițiști din șapte județe a condus la reținerea a 79 de permise de conducere și aplicarea a peste 700 de amenzi

În perioada 21 – 22 octombrie 2021, Serviciul Rutier – IPJ Suceava, sub coordonarea Direcției Rutiere – IGPR a organizat o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere la nivelul județului Suceava.

Acțiunile au fost desfășurate în intervale limitate de timp pe toată durata celor două zile, echipajele acționând punctual pe segmente de drum, ulterior fiind dispuse pe alte segmente de drum identificate cu risc crescut de accidente rutiere.  

Acțiunile s-au desfășurat în sistem integrat, cu participarea unor echipaje de poliție rutieră din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Botoșani, Iași, Neamț, Maramureș, Bistrița Năsăud, Harghita și Mureș.

În total 15 echipaje din cadrul structurilor de poliție rutieră din cadrul IPJ Suceava și alte 11 echipaje de la nivelul județelor învecinate au fost prezente în trafic și au desfășurat acțiuni vizând principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Alte peste 30 de echipaje din cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban și rural au efectuat microfiltre pe toate drumurile publice din județ.

15 aparate radar au fost prezente pe drumurile publice din județul Suceava, montate pe autospecialele de poliție dar și aparate laser TrueCam.

În cele două zile, peste 150 de polițiști suceveni dar și din județele învecinate au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost aplicate 711 sancțiuni contravenționale în valoare de 356.945 lei.

Totodată, au fost reținute 79 de permise de conducere, cele mai multe (42 permise) pentru depășierea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 km/h față de limita maximă permisă pe segmentul respectiv de drum.

Au fost reținute și 60 de certificate de înmatriculare pentru defectțiuni tehnice, lipsă ITP sau RCA și au fost ridicate și 9 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Poliţiştii le recomandă tuturor conducătorilor auto să manifeste prudenţă şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic.

loading...