Acasă Actualitate Seful statului a inspectat podul de pontoane care se monteaza la Dornesti...

Seful statului a inspectat podul de pontoane care se monteaza la Dornesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şefului statului Traian Băsescu a revenit luni, în jurul orei 12.20, în localitatea suceveană Dorneşti însoţit de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, unde a inspectat modul în care este instalat podul de pontoane peste râul Suceava, ca soluţie provizorie până la refacerea podului de pe DN 17 A Siret-Rădăuţi, avariat în urma inundaţiilor.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, luni, că în localitatea Dorneşti un detaşament de 125 de militari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vânători de Munte a început instalarea podului de pontoane peste râul Suceava. Podul de pontoane va fi gata joi, a mai precizat MApN.



Preşedintele a ţinut să precizeze la Dorneşti, că atunci când a vorbit despre alocarea a şase milioane de euro pentru digul de la Săuceşti s-a referit la întreaga comună, în timp ce premierul, care anunţa alocarea a 1,8 milioane de euro, s-a referit strict la protejarea satului Săuceşti.

Întrebat dacă vor fi găsiţi banii necesari pentru construcţia digului de la Săuceşti, şeful statului a spus că va trebui să fie găsită această sumă, chiar dacă vor fi luaţi bani de la alte domenii, pentru că acel dig trebuie construit.

El a precizat că este vorba despre un dig pe o lungime de 18 kilometri, pentru protejarea întregii comune Săuceşti, investiţia fiind de şase milioane de euro.

La Dorneşti, preşedintele a solicitat ofiţerilor SPP să îi îndepărteze pe jurnalişti din faţa sa, după care s-a urcat într-o barcă a armatei şi a trecut pe malul celălalt al râului Suceava, pentru a vedea cum este instalat podul de pontoane. “ Vreau să văd militarii. SPP-ul, daţi presa din faţa mea, că pe ei îi tot văd”.

După ce a stat de vorbă cu militarii care lucrau la construcţie, Băsescu a plecat cu un elicopter care a aterizat pe malul celălalt al râului.

Localitatea Dorneşti a fost afectată de recentele inundaţii, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN 17 A, între localităţile Rădăuţi şi Dorneşti, a fost avariat.

Preşedintele Traian Băsescu s-a aflat şi vineri la Dorneşti, unde a recomandat ca soluţie de deblocare a drumului DN17 A Siret – Rădăuţi construirea unui pod de pontoane. El aprecia că această soluţie ar fi una mai rapidă pentru deblocarea circulaţiei în zona respectivă.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version