Restricții de circulație vineri în municipiul Suceava și sâmbătă pe DN 17 B pentru organizarea Raliului Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Raliul Bucovinei se va desfășura, vineri și sâmbătă în Suceava și pe DN 17 B și va aduce restricții de circulație.

Directorul organizatoric al raliului, Claudiu Butucel, a spus că vineri, în municipiul Suceava va fi proba superspecială, iar între orele 10:00-18:00 va fi închisă total, atât pentru autovehicule cât și pentru pietoni, strada Parcului.

Sâmbătă, raliul va continunua în zona Câmpulung Moldovenesc, iar de dimineață de la  ora 7:00 și până după amiaza în jurul orelor 16:00-18:00 se va închide total DN 17 A de la Sadova până la Paltinu și de la Ciumârna până la Sucevița.

El a arătat că raliul se va organiza fără spectatori din cauza situației pandemice și că a anunțat că va fi organizat punct de vaccinare pe esplanada Casei de Cultură Suceava.

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a declarat că acest eveniment sportiv revine după mai bine de 30 de ani și se va desfășura fără spectatori.

El a spus că vor trebui luate toate măsurile pentru ca acest eveniment să poată să aibă loc, menționând că este greu de realizat în această perioadă.

Potrivit lui Barbă este bine că raliul poate să aibă loc chiar și fără spectatori și a apreciat că anul viitor va fi organizat din nou pentru a se reveni la o continuitate în desfășurarea acestei competiții.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat la rândul său că speră ca odată cu reluarea Raliului Bucovinei acesta să fie organziat an de an.

El a amintit că s-a încercat anul trecut organizarea acestei competiții, dar că nu s-a putut din cauza măsurilor impuse de pandemie.

Harșovschi a menționat că Primăria Suceava este partener al evenimentului și a mai arătat că pe lângă starda Parcului va fi închisă vineri, între orele 12:30-14:00 și strada Nicolae Bălcescu.

El a arătat că chiar dacă nu se face cu spectatori, sucevenii care sunt în trecere prin zonă vor putea să vadă desfășurarea competiției.

Lucian Harșovschi și-a cerut scuze în avans sucevenilor pentru blocarea străzilor.

Dan Codreanu, managerul evenimentului, a declarat că ideea acestui raliu a venit acum câțiva ani, când era cu familia în zonă și a descoperit trasee noi.

El a menționat că sunt circa 70 de echipaje înscrise la acest raliu care este ultima etapă din calendarul competițional și și-a exprimat încrederea că va fi un eveniment reușit.

Raliul Bucovinei este a X-a etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2021 și este organizat de XS Motorsport în colaborare cu Consiliul Județean Suceava, primăriile municipiilor Suceava, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Mașina oficială a competiției este Toyota.

Cea din urmă etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2021 propune participanților un total de 81,70km de concurs împărțiți în 6 probe speciale, 4 dintre ele distincte, PALTINUL (12,20km) urmând a fi parcursă de 3 ori. Celelalte probe sunt SADOVA (12,30km), VATRA MOLDOVIȚEI (16,50km) și SUCEVIȚA (16,30km). Suprafața de rulare este asfalt.

Vineri la prânz, mașinile de concurs vor fi supuse verificărilor tehnice inițiale, iar de la ora 13.30 începe Suceava Rally Show.

După prezentarea oficială, echipejele vor parcurge traseul special amenajat pe drumul spre Cetatea de Scaun a Sucevei.

Echipajele vor lua startul sâmbătă dimineața pe prima Proba Specială – SADOVA (12,3 km) spre Paltin, probă urmată de PS2 – VATRA MOLDOVIȚEI , spre Sucevița. În imediata vecinătate a renumitei mănăstiri e regruparea, după care concurenții vor parcurge cele două probe în sens invers, spre Sadova, probe numite SUCEVIȚA, respectiv PALTINUL. După oprirea în Parcul Service din centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, concurenții mai au două treceri pe PS Paltinul, cea din urmă fiind Power Stage, cu punctaje suplimentare pentru primii clasați.


Intră acum și în grupul de