IPS Calinic despre persoane cu orientare sexuală diferită: Sfatul unui duhovnic bun și al unui specialist bun îi va pune pe drumul rânduit de Dumnezeu

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, consideră că sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru sau psiholog bun poate contribui ca persoane cu orientare sexuală diferită să fie puse pe drumul rânduit de Dumnezeu.

Ierarhul a fost întrebat ce se întâmplă cu cei care au o altă orientare sexuală-fără a întreține relații sexuale între același gen, pur și simplu o altă atracție-, lucru pe care nu îl poate spune la Taina Spovedaniei.

În răspuns, IPS Calinic îndeamnă ca aceste persoane să-și schimbe orientarea care s-a dovedit a fi, în decursul istoriei, nocivă și pentru trup, și pentru suflet.

„La duhovnic te duci așa cum ești, cu bunele și cu relele săvârșite, ca în fața lui Hristos, fără să te rușinezi. Rușine ar trebui să avem când simțim arșița păcatului, nu când trebuie să-l spovedim! Sunt convins că sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru/psiholog bun îl va pune pe cel la care faceți referire pe drumul rânduit de Dumnezeu. Spor și binecuvântare în acest demers de venire în sine!”, a transmis IPS Calinic.

loading...