Prefectul Alexandru Moldovan a dispus prin ordin intensificarea verificărilor privind respectarea restricțiilor și a măsurilor preventive, inclusiv a certificatelor verzi Covid

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a avut, miercuri, o întâlnire de lucru cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, în scopul organizării și intensificării verificărilor privind toate aspectele legate de restricții și măsuri preventive, incluzând certificatele care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală, conform reglementărilor în vigoare.

În acest sens Moldovan a emis un ordin, prin care s-a dispus constituirea de echipe mixte de verificare în zonele aglomerate și cu risc crescut de infectare din județul Suceava.

Astfel, verificările vor fi efectuate de către echipe mixte formate din reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava.

Totodată, ordinul mai prevede ca Direcția de Sănătate Publică Suceava să efectueze verificări la instituțiile publice și autoritățile publice locale din județ în scopul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus.

De asemenea, se vor intensifica și verificările în cazurile persoanelor care se află fie în carantină, fie în izolare.

Ordinul prefectului prevede ca structurile de Poliție Locală din județul Suceava să efectueze verificări în zonele aglomerate și cu potențial risc de infectare.

loading...