Capacitatea de intervenție a Salvamont Suceava va fi crescută anunță Niculai Barbă. Se va înființa și un dispecerat județean pentru apelurile la 112 în cazul persoanelor rătăcite, dispărute sau accidentate în zona montană sau cu grad de dificultate ridicat


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat, miercuri, că autoritățile județene sucevene se pregătesc de creșterea capacității de intervenție a Serviciului Public SALVAMONT Județean Suceava în contextul dezvoltării turismului montan în județ.

Potrivit acestuia, în ședința de joi a Consiliului Județean Suceava se va propune aprobarea suplimentării Statului de funcții a Serviciului Public Județean SALVAMONT Suceava cu două posturi de salvator montan.

„Vom putea crea două echipe de salvatori montani angajați cu normă întreagă pentru a putea asigura activitatea de salvare și prevenire a accidentelor în zona montană la nivelul județului Suceava”, a spus Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a adăugat că de asemenea se propune înființarea, în cadrul Salvamont Suceava, a unui dispecerat județean care să preia apelurile prin 112 în cazul persoanelor rătăcite, dispărute sau accidentate în zona montană sau în zonele cu grad de dificultate ridicat.

De menționat este că Serviciul Public SALVAMONT Suceava întreține un număr de 56 trasee turistice montane omologate care însumează peste 600 km, 165 trasee de escaladă în Masivul Rarău și peste 200 km traseu de cicloturism.


Intră acum și în grupul de