Ion Lungu îi trimite la plimbări după minge pe jucătorii de tenis de câmp care vor folosi terenul neîngrădit din zona de agrement din lunca Sucevei: Și așa e zonă de promenadă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că terenul de tenis de câmp amenajat în zona de agrement de pe malul râului Suceava nu poate fi îngrădit și că jucătorii ar trebui să se plimbe după minge pentru că e zonă de promenadă.

Ion Lungu a fost întrebat, joi, în ședința de Consiliu Local,  de viceprimarul Teodora Munteanu, dacă nu ar fi fost necesar ca terenul de tenis de câmp să fie îngrădit pentru ca mingea să rămână în zona terenului.

„Este o zonă de agrement reușită”, a spus Lungu.

El a arătat că, dincolo de ceea ce spun cârcotașii, mai mult nu se putea face acolo pentru că nu permite legea, dar că după ce trec cinci ani se vor putea aduce îmbunătățiri.

Primarul a spus că a văzut că este forfotă acolo și crede că s-a făcut treabă bună.

Viceprimarul Teodora Munteanu a întrebat că dacă dorești să mergi în zona respectivă cu un cărucior de copil se pot pune pavele și pe malul de pământ existent în zonă, dar primarul i-a răspuns că nu se pot pune pentru că digul e al RA Apele Române.

Ea a mai spus că pentru cei care joacă tenis de câmp ar trebui îngrădit terenul pentru că mingea va zbura în diverse direcții.

Primarul a răspuns că nu se pot face îngrădiri.

„Ca să pui gard trebuie să faci fundație. Nu este voie. Cu mare insistență și cu mare îngăduință a guvernanților de la ora respectivă, doamnă Dăncilă, cum a fost ea, să-i dea Dumnezeu sănătate, pentru că în acea perioadă s-a aprobat, a avut această bunăvoință și ne-a dat voie. E un regim special. Pe malul apei nu se poate face mai nimic”, a spus Lungu.

El și-a exprimat speranța că lucrurile vor fi îndulcite.

Consilierul USR Dan Nichiforel a întrebat cum se va putea juca totuși un meci de tenis de câmp fără garduri.

„Domnule consilier, mergem după minge pentru că e zonă de promenadă. Luați nepotul pe post de copil de mingi și jucați tenis”, a răspuns Lungu.


Intră acum și în grupul de