IPS Calinic spune că materialele anti-vaccinare găsite în biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou din Suceava au fost îndepărtate și nu au fost împărțite


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, spune că materialele anti-vaccinare care au fost găsite în biserica Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou din Suceava nu au fost împărțite și au fost îndepărtate, subliniind că în incinta mănăstirii este interzisă distribuirea oricărui tip de material fără încuviințarea starețului.

IPS Calinic arată că părintele eclesiarh al mănăstirii Sf. Ioan cel Nou a arătat că în data de 26 octombrie, părintele de rând la racla Sfântului Mare Mucenic Ioan, a găsit în biserica mănăstirii, pe masa pe care sunt scrise pomelnicele, ziare cu mesaje anti-vaccinare.

În urma întrunirii Consiliului Duhovnicesc al mănăstirii, un alt părinte a menționat că și în săptămâna în care era de rând la Sfânt au venit doi bărbați care i-au dat 15 ziare cu informații anti-vaccinare, iar în ambele situații ziarele nu au fost împărțite, ci au fost imediat îndepărtate.

„După cum a menționat și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, părintele consilier Alexandru Sava, Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou nu are nicio legătură cu broşurile anti-vaccinare și nu poate fi considerată responsabilă pentru distribuirea lor. Mai mult, este interzisă împărțirea oricărui tip de material (broșuri, pliante, ziare) în incinta mănăstirii fără informarea și fără binecuvântarea părintelui stareț”, a arătat IPS Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților consideră că nimeni nu se poate pronunța în privința vaccinării în afara specialiștilor.

„Consider că nimeni nu se poate pronunța în problema vaccinului în afara celor îndreptățiți, prin studiile de specialitate și expertiza în domeniu, să o facă”, a menționat IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de