Contrabandist ramas fara masina si coletele cu tigari


Intră acum și în grupul de

Un contrabandist a rămas fără ţigări şi maşina cu care le transporta. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, la ora 01.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Izvoarele Sucevei împreună cu lucrători din cadrul S.P.F. Izvoarele Sucevei, au oprit pentru control un autoturism condus de V. Filaret, de 21 ani, din localitate. În autoturism, pe bancheta din spate şi portbagaj s-au identificat două colete ce conţineau 2.488 pachete ţigări marca din Ucraina, în valoare de 12.440 lei.

Poliţiştii au indisponibilizat cele 2.488 pachete ţigări şi autoturismul, iar lui V. Filaret i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „contrabandă”.

De asemenea, o patrulă mixtă de siguranţă publică care îşi desfăşura activitatea în zona Pieţei Agroalimentare situată în zona centrală a municipiului Suceava, l-a identificat pe C. Nicolai, de 50 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care transporta ţigări de provenienţă Ucraina, fără a poseda documente care să ateste provenienţa acestora.

Asupra celui în cauză au fost găsite 294 pachete ţigări de provenienţă Ucraina, în valoare totală de 1.800 lei. C. Nicolai nu a putut prezenta documente justificative privind provenienţa ţigărilor, fapt pentru care s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a acestora şi sancţionarea conform Legii 12/1990.


Intră acum și în grupul de