Asociația Laval Suceava intră în parteneriat cu Biblioteca universitară Suceava. O delegație a asociației din Franța a vizitat municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Alianţa Franceză din Suceava a primit vizita membrilor Asociaţiei Laval Suceava: Françoise Marchand (preşedinte), Yves Cuvellier (vicepreşedinte), Marcel Thomas (trezorier), Daniel Marchand, Annick Planchard Cuvellier, Claudine Thomas. Scopul acestei vizite a fost de a reconfirma parteneriatul româno-francez, început în anul 2010, prin derularea de proiecte comune cu  Asociația „Curcubeul Succesului”, Suceava, sub semnul înfrăţirii celor două oraşe. 

Vizita Alianţei Franceze din Suceava şi întâlnirea cu prof. univ. DHC Sanda-Maria Ardeleanu, președinte de onoare al Alianței Franceze din Suceava şi lector univ. dr. Mariana Șovea, director, a constituit un prilej pentru inițierea unor viitoare colaborări în cadrul Școlii de vară francofone sau al altor proiecte culturale, prin implicarea de voluntari și specialiști francezi din diverse domenii.

Tot vineri, Delegația Asociației Laval a vizitat Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava și Biblioteca Universitară, cu care va demara un parteneriat în cadrul Salonului de Carte Alma Mater Librorum, programat pentru sfârșitul lunii noiembrie.

Cele două vizite de lucru și multitudinea activităților inițiate în cadrul acestui parteneriat româno-francez demonstrează o francofonie locală dinamică, aflată în plină dezvoltare.


Intră acum și în grupul de