Poliția Animalelor a emis 17 ordine de plasare pentru bovinele lăsate să se „plimbe” pe străzile municipiului Vatra Dornei. Proprietara a fost amendată și imobilizată pentru comportamentul agresiv


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor al IJP Suceava au emis astăzi, 2 noiembrie, 17 ordine de plasare pentru tot atâtea bovine lăsate nesupravegheate pe străzile din municipiul Vatra Dornei.

Proprietara vacilor este o localnică de 67 ani. Ea a refuzat să-i însoțească pe polițiști la sediul poliției, fiind recalcitrantă. Astfel, arată Poliția Suceava, polițiștii au fost nevoiți să aplice forța și să imobilizeze femeia care a fost amendată în acest sens cu 1.000 lei. O altă amendă, de 3.000 lei, a fost aplicată la Legea privind protecția animalelor.

Foto: Facebook/Primăria Vatra Dornei

IPJ Suceava a precizat că cele 17 bovine (dintre care doar 3 crotaliate) vor fi preluate conform ordinelor de plasare de către unitatea contractantă din cadrul Consiliului Județean Suceava și transportate la un centru specializat.

De menționat că această probleme nu este una nouă. Locuitorii din Vatra Dornei au mai adresat sesizări Poliției privind femeia de 67 ani care-și lăsa bovinele „să pască” pe străzile municipiului. În perioada august – octombrie a.c. ea a fost amendată de două ori.

Polițiștii susțin că au instruit femeia cu privire la zonele extravilane permise pentru pășunat și efectele juridice ale lăsării nesupravegheate a animalelor pe drumurile și în spațiile publice.


Intră acum și în grupul de