În 2022, pentru al zecelea an consecutiv, taxele și impozitele locale din municipiul Suceava nu se majorează. Ion Lungu: Strategia mea este de a crește masa fiscală și nu taxele sau impozitele


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă, că taxele și impozitele locale aferente anului 2022 nu vor fi majorate.

El a spus că acestea vor fi aceleași ca și în 2021, iar că pe anumite categorii vor fi chiar diminuate cu 1-2 lei, datorită calculelor cu zecimale.

Primarul a explicat că va fi aplicată, conform legii, indexarea obligatorie cu rata inflației, care a fost de 2,6%, iar pentru a menține taxele la nivelul anului 2021, se va aplica o reducere cu aceeași valoare.

„Este al zecelea an consecutiv când taxele și impozitele locale nu cresc la municipalitatea suceveană”, a spus Ion Lungu.

Primarul a explicat că strategia Primăriei Municipiului Suceava este de a crește masa fiscală, respectiv numărul de roluri fiscale, cum s-a întâmplat în ultimii ani și nu de a crește taxele și impozitele locale.


Intră acum și în grupul de