Braconaj in miez de noapte, intrerupt de politistii suceveni


Intră acum și în grupul de

Bazându-se pe faptul că o bună parte din locuitorii judeţului sunt ocupaţi cu problemele lăsate în urmă de inundaţii şi că întunericul îi fereşte de privirile indiscrete, trei bărbaţi s-au gândit că este un moment prielnic să se apuce de braconaj.

Pentru a-şi duce planurile la îndeplinire, cei trei autori au poposit vineri noapte în jurul orelor 23:20 pe malul iazului Pocoleni şi s-au apucat de treabă.

Un telefon primit de poliţiştii din cadrul Postului Rădăşeni a trimis organele de ordine “la pescuit” de infractori. Ajunşi la faţa locului, aceştia au reţinut un tânăr de 23 de ani din oraşul Bucecea, judeţul Botoşani chiar când se pregătea să întindă o setcă.

Din păcate, alte două persoane au rupt-o la fugă, reuşit să se ascundă în noapte, lăsând în urmă maşina şi ustensilele.

Tânărul braconier lăsat în mâna poliţiştilor a declarat că a fost “invitat” de Dumitru B. (proprietarul autoturismului) şi un tânăr rămas deocamdată necunoscut la o partidă de braconat. Ştiind că se câştigă bine din vânzarea peştelui C. Nicuşor nu a stat mult pe gânduri şi a venit cu ei pe malul Iazului sperând că nimeni nu-i va prinde.

La verificarea autovehiculului, poliţiştii au găsit mai multe setci şi ustensile pentru întinderea acestora ce urmau să fie montate în apă.

Atât autoturismul cât şi ustensilele au fost confiscate şi duse la sediul Poliţiei Municipiului Fălticeni în vederea continuării cercetărilor.


Intră acum și în grupul de