Acasă Actualitate Patru frati morti intr-o lada cu faina (VIDEO)

Patru frati morti intr-o lada cu faina (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

O tragedie de neînchipuit s-a petrecut luni noapte în comuna suceveană Stulpicani. În doar câteva clipe, vălul negru al morţii s-a coborât peste o gospodărie din satul Gemenea.

Patru copii minori au fost găsiţi de părinţi morţi prin asfixiere într-o ladă în care familia depozita făină. După aflarea groaznicei ştiri, la faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, iar ancheta a fost preluată de specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi Investigaţii Criminale a IPJ Suceava.



Familia peste care a căzut blestemul morţii e formată din tatăl de 74 de ani care suferă de deficienţe grave de vorbire şi auz, mama de 38 de ani şi cinci copii minori de 10 ani, 8 ani, doi fraţi gemeni de 5 ani şi unul de doar 3 anişori.

Din câte se pare, luni seara, mama împreună cu fiica cea mare au plecat până la un magazin din sat pentru a face câteva cumpărături. Nu au lipsit prea mult de acasă, dar la întoarcere au găsit un adevărat coşmar.

Iniţial, fata nu şi-a găsit cei 4 frăţiori şi a început să-i caute împreună cu gospodina casei. Tragica descoperire a fost făcută chiar de mamă care a găsit trupurile fără viaţă în lada în care ţineau făină.

Imediat, femeia a încercat să le acorde celor mici primul ajutor, dar a fost deja prea târziu.

După aflarea tragediei, pe lângă poliţişti, marţi dimineaţă, s-a deplasat la faţa locului şi o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava însoţiţi de medicul psiholog. În primă fază, aceştia vor analiza separat situaţia pentru a hotărâ dacă se impune luarea unor măsuri pe linie familială.

“Urmează a se purta discuţii atât cu părinţii cât şi cu fetiţa de 10 ani care a fost supusă unor traume emoţionale deosebite. În cazul în care se va găsi o rudă apropiată de încredere căreia să îi fie încredinţată minora până la finalizarea cercetărilor atunci se va face acest lucru, dar cel mai sigur fata va fi adusă în caz de nevoie la centrul de urgenţe din Suceava pentru consiliere”, ne-a declarat directorul adjunct din cadrul DGASPC Suceava, Niculina Daneliuc.

Toată lumea rămâne încremenită după aflarea unei astfel de veşti şi nimeni nu îşi poate explica cum a fost posibil aşa ceva. Martorii şi nu numai se întreabă acum însă cum au reuşit toţi copilaşii să ajungă în acea ladă, cine i-a ajutat să se urce având în vedere că doi dintre ei au 5 ani iar cel mai mic de abia împlinise 3 anişori.

În plus, o altă întrebare care stă pe buzele tuturor este ce căutau toţi în acelaşi loc şi cum au încăput înăuntru. Prima variantă a producerii tragediei ar fi aceea că rămaşi acasă cei mici s-au jucat încercând să se ascundă în lada prevăzută cu încuietoare metalică. Odată ce a căzut capacul acesteia copilaşii nu au mai fost în stare să-l redeschidă, iar ţipetele după ajutor nu au putut fi auzite de tatăl bolnav.

Acest lucru l-ar indica şi examinarea exterioară a cadavrelor celor mici. Trei dintre acestea nu prezentau urme de violenţă. Întrebările le ridică fetiţa mai mică, aceasta având semne de hemoragie nazală, bucală şi la nivelul urechilor ce ar fi putut fi provocate de lovituri.

Conform declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, inspector principal Gabriel Panţiru, cercetările sunt continuate şi la această oră. Până în momentul de faţă activităţile se derulează sub auspiciile unei morţi suspecte dar nimeni nu exclude orice posibilitate cu privire la decesul celor patru copilaşi criminaliştii aşteptând rezultatele necropsiilor ce vor fi făcute.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version