Aproape 4 miliarde de lei este valoarea proiectelor depuse la finanțare prin PNI „Anghel Saligny” de autoritățile locale sucevene, anunță vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu a anunțat, vineri, că autoritățile locale sucevene au depus pentru finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” un număr de 236 de proiecte, majoritatea pe drumuri, în valoare de aproape 4 miliarde de lei.

Potrivit vicepreședintelui CJ Suceava, din cele 236 de proiecte depuse, un număr de 183 de proiecte sunt depuse de comune, alte 20 au fost depuse de orașe, 22 de municipii din care unul este depus de municipiul Suceava.

Consiliul Județean Suceava a depus pentru finanțare 10 proiecte de investiții cu impact județean, a menționat Cristinel Crețu.

Cele mai multe proiecte, 126, vizează investiții în modernizări de drumuri locale și județene, alte 31 de proiecte prevăd alimentări cu apă și canalizare, 24 de proiecte sunt de canalizare și stații de epurare, 14 de alimentări cu apă, 23 sunt pentru poduri și podețe, iar 18 pentru drumuri și poduri.

Vicepreședintele CJ Suceava a menționat că valoarea totală a cererilor de finanțare pentru aceste investiții din județ se ridică la 3,899 miliarde de lei.

Cea mai mare sumă, de 1,895 miliarde de lei este pentru proiectele de modernizare de drumuri, alte 873 de milioane de lei pentru alimentpri cu apă și canalizare, 494 de milioane de lei pentru lucrări de canalizare și stații de epurare, 368 de milioane de lei pentru drumuri și poduri, 143 de milioane de lei pentru lucrări de drumuri și podețe, iar 124 de milioane de lei pentru alimentări cu apă.

Cristinel Crețu a subliniat că sumele pentru investițiile solicitate de comune se ridică la  2,86 miliarde de lei, alți 714 milioane de lei sunt cereri ale municipiilor și orașelor, din care municipiul Suceava a depus o cerere de finanțare de 89,3 milioane de lei.

De menționat este că pentru cele 10 proiecte de interes județean depuse de Consiliul Județean Suceava, cererea de finanțare este de 324 de milioane de lei.

Cristinel Crețu a explicat că cererile de finanțare urmează să fie analizate și ulterior să fie aprobate în vederea asigurării de la bugetul de stat a sumelor necesare.


Intră acum și în grupul de