Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților anunță că s-au ridicat cele trei case din Voievodeasa mistuite în luna mai de un incendiu pentru care a inițiat o colectă. În sprijinul celor trei familii s-au strâns 150.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Trei case noi au fost ridicate cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților în Voievodeasa în locul construcțiilor mistuite în 12 mai de un incendiu.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în cadrul colectei organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic prin Sectorul Social Filantropic în colaborare cu Protopopiatul Rădăuți pentru ajutorarea celor trei familii din parohia Voievodeasa a căror gospădorii au fost mistuite de foc în incendiul ce a avut loc în data de 12 mai a acestui an, s-a strâns suma de 150.000 ron.

Din această sumă colectată s-a achiziționat necesarul de cărămidă pentru cele trei case, geamurile și ușile exterioare pentru cele trei case, tabla necesară pentru acoperișurile celor trei case, ciment și adeziv și oțel beton.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților amintește că în data de 12 mai a acestui an, un incendiu a mistuit în satul Voievodeasa în totalitate două case, lăsând fără un acoperiș deasupra capului două familii, în timp ce la cea de a treia familie a distrus anexele din gospodărie.

Imediat după incendiu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Social Filantropic împreună cu Protopopiatul Rădăuți, au desfășurat o amplă acțiune de strângere de fonduri pentru a veni în ajutorul familiilor afectate de incendiu.

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea colectei, tuturor celor care au donat, atât credincioșilor din Protopopiatul Rădăuți, cât și celor din țară și de peste hotare, care au donat în conturile speciale pentru acțiuni caritabile ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților”, menționează sursa citată.


Intră acum și în grupul de