Organizatorii protestului de duminică din Suceava au fost amendați cu câte 3000 de lei fiecare pentru că la miting au participat mai mult de 100 de persoane, nu s-a purtat mască și nici participanții nu au dovedit că sunt vaccinați sau au trecut prin boală


Intră acum și în grupul de

Jandarmeria Suceava a anunțat, luni,  că cei doi organizatori ai protestului de duminică din centrul Sucevei au fost amendați cu câte 3000 de lei fiecare.

IJJ Suceava spune că jandarmii suceveni au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică la protestul organizat pe esplanada din centrul municipiului Suceava și că principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost desfășurarea în condiții de siguranță și fără incidente a manifestării.

„Facem precizarea că cei doi organizatori ai protestului au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 3 000 lei fiecare, pentru că nu au luat măsurile stabilite prin Anexa 3, art. 1, pct.12 a H.G. 1183/08.11.2021”, arată IJJ Suceava.

Potrivit acestei prevederi se permite, „organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu purtarea măştii de protecţie. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”

Jandarmeria Suceava spune că participanților la manifestație li s-au adus permanent la cunoștință prevederile legale și măsurile care necesită a fi respectate, aceștia fiind avertizați verbal.


Intră acum și în grupul de