VIDEO//Prefectul Moldovan: La mitingul de duminică din Suceava au fost încălcate flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție instituite în perioada de alertă. Sunt măsuri pe care organizatorii, prin avizele obținute, și le-au asumat, dar le-au ignorat total

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a atenționat, luni, că la mitingul organizat, duminică, în centrul municipiului Suceava s-au ignorat cu bună știință toate măsurile elementare de protecție, fiind un afront la adresa marii majorități a sucevenilor care respectă aceste măsuri.

„Așa cum bine știți, săptămâna trecută au avut loc o serie de acțiuni de protest în localități din județul nostru, ultima și cea mai de amploare desfășurându-se duminică, 14 noiembrie, în centrul municipiului Suceava”, a spus Alexandru Moldovan.

El a arătat că având în vedere situația sistemului medical județean, actualul context epidemiologic la nivel național și județean, luând în considerare prerogativele constituționale ale funcției de prefect, dorește să facă mai multe precizări.

Prefectul spune că orice cetățean al României are garantat prin Constituție o serie de drepturi fundamentale, inclusiv cele de a se adresa instituțiilor statului cu solicitări și petiții sau de a manifesta în cadru organizat pentru susținerea unor revendicări, dar că, pe de altă parte, aceeași lege fundamentală la care ar trebui să ne raportăm permanent, instituie și obligația oricăruia dintre noi, de a respecta legile în vigoare.

„A fost evident pentru noi toți că în desfășurarea manifestației de ieri, din centrul municipiului Suceava, au fost încălcate flagrant, cu bună știință și ostentativ, măsuri elementare de protecție instituite în perioada de alertă: portul măștii de protecție inclusiv în spații deschise, distanțare fizică, limitarea numărului maxim de participanți la 100 de persoane”, a declarat prefectul.

El a menționat că aceste măsuri pe care organizatorii, prin avizele obținute, și le-au asumat,  le-au ignorat însă în totalitate.

„Ne delimităm total de o asemenea abordare, care poate fi privită și ca un afront la adresa marii majorități ai cetățenilor care au ales să respecte măsurile de protecție instituite, la cadrele medicale care au depus eforturi susținute de la debutul pandemiei”, a mai spus Moldovan.

El a mai făcut referire și la faptul că au apărut în spațiul public aprecieri cu privire la modul în care instituțiile statului și-au îndeplinit atribuțiile.

„Doresc să exprim totala mea apreciere pentru modul echilibrat în care a acționat jandarmeria, fără a se lăsa antrenată într-o serie de provocări. Inspectoratul județean de jandarmi Suceava, cât și celelalte structuri ale MAI, vor comunica opiniei publice în imediata perioadă acțiunile si măsurile pe care le-au întreprins în conformitate cu atribuțiile conferite de lege”, a menționat prefectul.

Alexandru Moldovan a făcut un apel la calm, înțelegere și echilibru, dublate de aplecarea spre informare corectă, din surse medicale, asupra tututror aspectelor care țin de pandemie.

„Este nevoie de solidaritate mai mult ca oricând, pentru a construi punți între comunități și a reveni la o viață normală”, a concluzionat prefectul de Suceava.

loading...