Percheziții în Suceava și București pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu chihlimbar. În nici un an, în România ar fi fost introduse din Ucraina peste cinci tone de pietre semiprețioase, vândute apoi în alte state din UE // VIDEO


Intră acum și în grupul de

O grupare specializată în contrabandă de chihlimbar a fost destructurată de indisponibilizate de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii DIICOT din București și Suceava. În urma perchezițiilor au fost confiscate peste 650 kg de pietre semiprețioase. Trei suspecți au ajuns în arest.

Potrivit Poliției Române, în cursul zilei de 11 noiembrie, patru perchiziții au avut loc la București și Suceava. În urma perchezițiilor, au fost găsite 584 de kilograme de pietre semiprețioase, iar polițiștii și procurorii din Suceava au prins în flagrant un membru al grupării care avea supra sa 75 kg de chihlimbar brut.

Potrivit sursei citate, până la efectuarea perchezițiilor, anchetatorii au stabilit modul de operare al grupării.

Din cercetări a reieșit că, pe teritoriul României, s-a constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Membrii grupului aduceau prin contrabandă, din Ucraina, cantități mari de chihlimbar.

Ulterior, marfa ar fi fost scoasă din țară, în vederea valorificării, prin intermediul a diferite firme de curierat, către diferiți destinatari din Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Lituania, sub forma unor colete poștale, cu greutăți variabile, cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri.

Astfel, în perioada februarie – noiembrie 2021, prin intermediul firmelor de curierat, ar fi fost expediate aproximativ 5.150 de kilograme de chihlimbar provenit din contrabandă.

În urma perchezițiilor, trei presupuși membri ai grupării au fost audiați și arestați preventiv pentru 30 de zile. 

De asemenea, a fost aplicată măsura sechestrului asigurător asupra a 2.000 de euro și 600 de lei, fiind ridicate totodată, în vederea continuării cercetărilor, mai multe înscrisuri, telefoane mobile și un laptop.


Intră acum și în grupul de