Înregistrare fictivă de persoană vaccinată împotriva Covid-19 făcută chiar din interiorul DSP Suceava. În acest caz s-a declanșat anchetă penală și se verifică dacă sunt mai multe situații de acest fel


Intră acum și în grupul de

O asistentă medicală din DSP Suceava responsabilă cu înregistrarea în registrul electronic național a persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 este vizată de o anchetă penală, dar și de o anchetă disciplinară după ce s-a suspicionat că acesta ar fi înregistrat în sistem ca fiind vaccinat cu schema completă un asistent medical de 58 de ani din DSP Suceava, C.V., și care a murit din cauza Covid 19 având o evoluție fulminantă a bolii.

DSP Suceava a anunțat, joi, că a declanșat o anchetă internă și a făcut plângere penală după ce un asistent medical din instituție care figura vaccinat cu schema completă a murit ca urmare a infecției cu SARS CoV 2, în acest caz fiind suspicionată o asistentă din cadrul DSP Suceava care avea acces în registrul electronic național și  a înregistrat vaccinarea fictivă a acestuia.

Cazul a fost semnalat după ce primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, prezent duminică la mitingul împotriva vaccinării organizat în municipiul Suceava a dat ca exemplu în fața manifestanților cazul asistentului medical din DSP Suceava care ar fi murit după ce a fost vaccinat.

În aceste condiții, DSP Suceava, având în vedere și evoluția fulminantă a pacientului care a murit de Covid,  și care era înregistrat cu schema completă de vaccinare și nu avea alte boli, a început o anchetă administrativă internă având suspiciuni că respectivul angajat nu era vaccinat.

„S-a constituit o comisie care a verificat statusul vaccinal al pacientului, modul de consemnare a datelor în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor și au fost cerute detalii la CNSCBT (ca administrator al registrului electronic). Ancheta vizează, de asemenea, încă o persoană din cadrul DSP Suceava, care a declarat că a înregistrat vaccinarea în RENV, avand acces la registrul electronic, conform atribuțiilor profesionale specifice”, arată DSP Suceava.

DSP Suceava anunță că prima măsură luată a fost ridicarea accesului angajatei la registrul electronic național.

Totodată, DSP Suceava a supus atenției acest  caz Ministerului Sănătății și au fost sesizate Inspectoratul Județean de Poliție Suceava și Direcția de Investigare a Criminalității Economice, pentru derularea cercetărilor.

„Acest caz regretabil este singular în activitatea DSP Suceava și aruncă o pată nemeritată asupra activității întregului colectiv care desfașoară în mod susținut lupta împotriva pandemiei cu SARS-CoV-2 de aproape 2 ani de zile”, a transmis DSP Suceava.

Mai mult, conducerea DSP Suceava asigură întreaga colaborare cu organele de cercetare pentru aflarea adevărului și luarea unor măsuri drastice de sancționare a faptei.


Intră acum și în grupul de