Prefectul de Suceava vrea o anchetă rapidă și aplicată în cazul vaccinărilor fictive de la DSP Suceava: Este un caz regretabil. Nu mă așteptam la așa ceva


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, că în cazul înregistrării fictive de vaccinări împotriva Covid-19 va fi nevoie de o anchetă completă făcută rapid pentru a se depista și dacă au fost și alte înregistrări de acest tip efectuate în registrul național, dar în același timp a dezavuat dezinformarea făcută de primarul din Bosanci, Neculai Miron, care a susținut ca argument împotriva vaccinării cazul asistentului medical decedat de Covid 19 și vaccinat cu schema completă în condițiile în care acesta fusese doar înscris ca vaccinat.

Prefectul de Suceava în cazul asistentului medical din DSP Suceava care a murit din cauza Covid 19 medicii din ATI Suceava au sesizat DSP Suceava pentru că aveau suspiciuni privind vaccinarea acestuia pentru că nu figura cu boli preexistente, era înregistrat ca imunizat cu schema completă, dar boala în cazul său a evoluat într-o formă severă foarte agresivă.

Moldovan a subliniat că în acest caz conducerea DSP Suceava a acționat rapid și transparent cu sesizarea tuturor organelor abilitate și că asistentei medicale responsabilă cu  introducerea datelor în sistemul electronic național i s-a retras imediat accesul la sistem și s-a declanșat o anchetă disciplinară față de ea.

El a spus că au fost sesizate din Ministerul Sănătății și organele de cercetare penală și se verifică acum dacă mai sunt și alte persoane înregistrate fictiv ca vaccinate.

Prefectul Alexandru Moldovan a apreciat că acesta este un caz regretabil și că nu se aștepta ca chiar persoana responsabilă din DSP Suceava cu introducerea datelor în sistem să recurgă la astfel de acțiuni și crede că ancheta trebuie făcută foarte aplicat și rapid pentru a nu avea și alte situații similare.

Alexandru Moldovan a mai spus că primarul de Bosanci, Neculai Miron, va trebui să-și ceară scuze public pentru că a dat ca exemplu situația cadrului medical care și-a falsificat schema de vaccinare în cazul mitingului de duminică.

„A fost folosit, în totală falsitate, ca argument pentru ca oamenii să nu se vaccineze. Îmi dublez mesajul de totală dezaprobare față de modul în care un reprezentant al autorității publice locale a reacționat. Îi voi cere primarului din Bosanci să-și prezinte scuze în mod public și să recunoască acest fake-news. Este inacceptabil acest lucru”, a concluzionat Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de