VIDEO // 7.000 de pastile antivirale din Ucraina, confiscate în Vama Siret. Medicamentele erau ascunse în plafonul unui microbuz

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei au descoperit, ascunse în plafonul unui microbuz condus de un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, 7.000 de  capsule antivirale (arbivir) de proveniență ucraineană.

Cazul a avut loc în data de 22 noiembrie, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan.

Astfel, în jurul orei 13:30, în PTF Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în țară un bărbat cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 46 de ani, care conducea un microbuz înmatriculat în Ucraina.

În urma controlului, în plafonul mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, în vederea sustragerii de la controlul vamal, cantitatea de 350 de cutii ce conţineau 7.000 de capsule antivirale de proveniență ucraineană, medicamente pentru care bărbatul nu deţinea documentele legale pentru transport sau import.

Medicamentele în valoare totală de 17.500 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de către reprezentanții Biroului Vamal Siret cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

loading...