Primarul Ion Lungu este ferm: Vremea garajelor a trecut în municipiul Suceava. Vom demola garajele, iar terenul va fi folosit pentru dezvoltări publice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a transmis miercuri, în plenul Consiliului Local, angajamentul ferm că garajele de pe domeniul public vor fi demolate pentru a se câștiga teren pentru dezvoltări publice cum este în toată lumea civilizată.

Primarul a fost întrebat în ședință de consilierul local PSD Gabriel Buciac despre gestionarea parcărilor din municipiu, arătând că există parcări în municipiul Suceava ocupate abuziv, cu diverse obiecte, cu bariere, și încă nu s-a făcut nimic.

Primarul Ion Lungu a spus că deocamdată, în municipiu, nu există suficiente locuri de parcare pentru a putea fi închiriate locuri de parcare și că, deocamdată, se aplică  principiul primul venit, primul parcat.

„Dezavuez total și voi avea și o discuție cu șeful Polției Locale să facem tot posibilul să înlăturăm aceste marcaje”, a afirmat Ion Lungu.

Mai mult el a spus că, cu toate problemele existente, s-a reușit amenajarea în acest an a 1000 de locuri de parcare.

„Avem o preocupare permanentă pentru amenajarea de locuri de parcare. Asta trebuie să facem în perioda următoare să amenajăm parcări de reședință la toate străzile pe care le modernizăm”, a spus primarul.

Ion Lungu și-a exprimat convingerea că prima parcare supraterană în oraș va fi finalizată până în 2024.

„Vom face parcări supraterane, vom încerca să îndulcim această problemă a locurilor de parcare, dar până atunci oamenii trebuie să respecte problema primul venit, primul parcat”, a mai declarat primarul.

El a mai anunțat că acum când expiră perioada de închiriere la garaje a dat dispoziție ca să nu se facă prelungirea pe mai mult de un an de zile, iar mai mult, unde deja sunt proiecte în derulare, în Obcini, pe strada Ștefan Tomșa și în zona Mitropoliei, nu se vor mai face contracte și vor fi înștiințați proprietarii că acele garaje trebuie ridicate.

„Spun cu subiect și predicat: vremea garajelor a trecut în municipiul Suceava. Asta este realitatea. Garajele vor fi demolate. Asta este strategia. Nu e ambiția noastră. Așa e în toată lumea civilizată. Vom câștiga terenuri pentru dezvoltări publice”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de