Celebra cântăreață de muzică populară, Sofia Vicoveanca, decorată de IPS Calinic cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

Celebra cântăreață suceveană de muzică populară, Sofia Vicoveanca, a fost distinsă de IPS Calinic cea mai înaltă distincție pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților – Ordinul „Crucea Bucovinei”. Evenimentul a avut loc joi. 25 noiembrie.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ambasadoare a Bucovinei și a României în întreaga lume, Sofia Vicoveanca este „un apostol cu o credință mare, de o noblețe rară, cu o eleganță firească de creștin iubitor de tradițiile noastre sfinte. Munca ei a fost răsplătită cu aplauze și vorbe frumoase la adresa ei din partea tuturor. Răsplata cea mare-i la Dumnezeu, pe care L-a mărturisit mereu și-n văzul și-n auzul lumii!”

Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Sursa citată a trecut în revistă impresionanta activitate a îndrăgitei cântărețe de muzică populară.

„62 de ani a cântat, a cules texte vechi și le-a interpretat cu măiestrie. A scos la lumină cântece vechi din bătrâni și a ținut aprinsă cu putere flacăra dragostei pentru cântecul popular și portul nostru tradițional”.

Ordinul a fost înmânat de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și textul de vrednicie al Ordinului a fost citit de pr. Cosntantin Oprea, Consilier Cultural al Eparhiei noastre.

Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de 25 Noiembrie 2021, în ziua sărbătoririi Sfintei Mucenițe Ecaterina, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în cadrul celei de a doua ediții a „Dialogurilor cu folos”.


Intră acum și în grupul de