Acasă Actualitate Celebra cântăreață de muzică populară, Sofia Vicoveanca, decorată de IPS Calinic cu...

Celebra cântăreață de muzică populară, Sofia Vicoveanca, decorată de IPS Calinic cu Ordinul „Crucea Bucovinei”, cea mai înaltă distincție pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților


Intră acum și în grupul de

Celebra cântăreață suceveană de muzică populară, Sofia Vicoveanca, a fost distinsă de IPS Calinic cea mai înaltă distincție pentru mireni a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților – Ordinul „Crucea Bucovinei”. Evenimentul a avut loc joi. 25 noiembrie.

Potrivit Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, ambasadoare a Bucovinei și a României în întreaga lume, Sofia Vicoveanca este „un apostol cu o credință mare, de o noblețe rară, cu o eleganță firească de creștin iubitor de tradițiile noastre sfinte. Munca ei a fost răsplătită cu aplauze și vorbe frumoase la adresa ei din partea tuturor. Răsplata cea mare-i la Dumnezeu, pe care L-a mărturisit mereu și-n văzul și-n auzul lumii!”

Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților


Sursa citată a trecut în revistă impresionanta activitate a îndrăgitei cântărețe de muzică populară.

„62 de ani a cântat, a cules texte vechi și le-a interpretat cu măiestrie. A scos la lumină cântece vechi din bătrâni și a ținut aprinsă cu putere flacăra dragostei pentru cântecul popular și portul nostru tradițional”.

Ordinul a fost înmânat de către Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și textul de vrednicie al Ordinului a fost citit de pr. Cosntantin Oprea, Consilier Cultural al Eparhiei noastre.

Evenimentul a avut loc în după-amiaza zilei de 25 Noiembrie 2021, în ziua sărbătoririi Sfintei Mucenițe Ecaterina, la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în cadrul celei de a doua ediții a „Dialogurilor cu folos”.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version