FOTO/VIDEO//Târgul de Crăciun din Suceava, cu acces după regula 3V, a fost deschis. Ion Lungu: Sperăm ca de la mijlocul lunii decembrie să nu mai fie necesar acest perimetru închis


Intră acum și în grupul de

Târgul de Crăciun organizat în centrul municipiului Suceava unde intrarea se face după regula 3V (vaccinat, vindecat, verificat) a fost deschis, vineri la prânz, în prezența autorităților sucevene, dar și a unor invitați din Cipru, Republica Moldova și Ucraina.

La intrarea în târg polițiștii locali verifică dacă cei care doresc să intre au certificat prin care să se ateste că au fost vaccinați cu schema completă împotriva Covid-19, sunt vindecați după ce au avut Covid-19 sau au test negativ.

La deschidere, numărul vizitatorilor era destul de mic, iar majoritatea celor care au dorit să intre în perimetrul stabilit aveau certificate verzi.

„Ne-am propus să facem acest târg de Crăciun în acest an în anumite condiții. Au fost multe comentarii. Le înțeleg până la un punct, dar totuși nu se poate organiza altfel acest târg de Crăciun decât respectând aceste reguli legate de pandemie în ceea ce privește accesul cu certificatul verde cu o suprafață de 30 la sută din perimetrul ocupat”, a spus primarul Ion Lungu.

Târgul de Craciun al vaccinatilor din Suceava a fost inaugurat oficial

Târgul de Craciun al vaccinatilor din Suceava a fost inaugurat oficial. Gheorghe Flutur si Ion Lungu au fost la deschidere…

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 26 noiembrie 2021

El a declarat că își dorește ca în măsura în care lucrurile evoluează spre bine arătând că rata de incidență și numărul deceselor a mai scăzut, ca la mijlocul lunii decembrie noua stare de alertă să vină cu niște condiții mai blânde și să nu mai fie necesar să fie realizat perimetru închis în jurul căsuțelor producătorilor.

Lungu a subliniat că s-a aplasat și cupola luminoasă și bradul de Crăciun în așa fel încât să nu se suprapună cu perimetrul securizat astfel încât cei care vor veni la inaugurarea iluminatului festiv să poată participa fără să prezinte certificat verde, dar cu respectarea distanței fizice, a purtării măștii de protecție.

„Este un început mai timid al acestui târg care va fi deschis până în 15 ianuarie 2022 pentru a se bucura toți cei care sărbătoresc Boboteaza și Crăciunul pe vechi și pe nou și sperăm ca odată cu aprinderea luminilor din bradul de Crăciun să fie mai multă dinamică pe aici, târgul să fie mult mai vizitat”, a spus primarul.

El i-a felicitat pe cei care au venit și au expus de fel de produse, unele tradiționale, legate de sărbătorile de iarnă, respectiv cei de la Asociația „Produs în Bucovina”, dar și meșteșugari într-o colaborare foarte bună pe care Primăria a avut-o întotdeauna cu Consiliul Județean.


Intră acum și în grupul de