Ion Lungu, la dezvelirea bustului lui Franz Cavaler des Loges, primarul care a transformat Suceava din târg în oraș: Respectăm memoria primarului de atunci și încercăm și noi să modernizăm orașul//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Mai multe oficialități locale, județene și din străinătate au participat, sâmbătă, la dezvelirea bustului lui Franz Ritter (Cavaler) des Loges, primarul Sucevei în perioada 1891-1914 și la oficierea unei slujbe religioase de pomenire a 41 de primari ai Sucevei care au trecut la cele veșnice în ultimii 150 de ani

Cel mai îndelungat mandat de primar al Sucevei, de 23 de ani, la avut Franz des Loges, de numele lui fiind legată modernizarea orașului.

„Trebuie să avem un respect permanent pentru înaintașii noștri. Nu doar pentru că a fost cel mai longeviv primar ci a fost, practic, primarul care a transformat Suceava din târg în oraș cu investiții care se cunosc, apă, canalizare, uzina electrică, cale ferată de la Ițcani până în oraș, turnul mănăstirii Sf. Dumitru. Sediul Renel de astăzi e construit în acea perioadă, sediul  Primăriei Suceava, astăzi sediul Consiliului Județean și al Prefecturii. Încercăm și noi să continuăm modernizarea orașului”, a declarat Ion Lungu.

El a spus că anumite proiecte le-a preluat cum este modernizarea rețelelor de apă-canalizare, amintind că prima stație de epurare din oraș este transformată în muzeu urbanistic.

Bustul lui Franz Cavaler Des Loges va fi dezvelit la Suceava

Bustul lui Franz Cavaler Des Loges, singurul primar care a făcut ceva pentru Suceava va fi dezvelit

Publicată de NewsBucovina.ro pe Sâmbătă, 27 noiembrie 2021

„Respectăm memoria primarului de atunci și lucrurile pe care le-a făcut el, modernizăm orașul”, a transmis Ion Lungu.

Primarul a remarcat că Franz des Loges a făcut pod peste râul Suceava de la Burdujeni din lemn, iar acum s-a făcut un pod din beton.

„Era austriac, dar cu atât mai mult este de apreciat că s-a atașat atât de mult de Suceava, îi aprecia atât de mult pe bucovineni. Avea o relație foarte bună și cu primarul din Burdujeni”, a spus Lungu.

El a transmis și că trebuie respectată memoria lui Franz Cavaler des Loges, dar și fiecăruia dintre cei 52 de primari pe care i-a avut până acum Suceava, din care 41 au trecut la cele veșnice.

„Îi respectăm memoria, să pomenim toți 41 de primari. Fiecare dintre ei a avut o contribuție la ceea ce înseamnă Suceava astăzi”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de