Gheorghe Flutur, de Ziua Bucovinei: Îmi exprim speranța că Bucovina va fi în atenția autorităților în ceea ce înseamnă dezvoltare, investiții, solidaritate pentru a trece peste perioade grele


Intră acum și în grupul de

Autoritățile județene și locale sucevene, alături de reprezentanți ai Parlamentului României și ai Guvernului României au depus, duminică, jerbe și coroane de flori, de Ziua Bucovinei, la bustul lui Iancu Flondor, unul dintre principalii artizani ai Unirii Bucovinei cu Țara.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis „La mulți ani!” tuturor sucevenilor și bucovinenilor, salutând totodată mesajul de unitate și solidaritate pe care l-a transmis bucovinenilor premierul Nicolae Ciucă.

„Îmi exprim speranța că Bucovina va fi în atenția autorităților în ceea ce înseamnă dezvoltare, investiții, solidaritate pentru trecerea peste perioade grele. Îndemnul meu pentru suceveni, pentru bucovineni, este de speranță, unitate, să luptăm împreună pentru a trece peste această pandemie”, a spus Flutur.

Președintele Gheorghe Flutur a transmis și un mesaj de compasiune pentru cei peste 2000 de suceveni care au murit după ce s-au îmbolnăvit de Covid.

„Îndrept o rugăciune pentru cei care au dispărut și nu puțini la număr, peste 2000 de suflete, din cauza acestei nemiloase pandemii. Cred că trebuie să facem noi mai mult și o spun astăzi, de Ziua Bucovinei, pentru că Bucovina a fost încercată încă de la începutul acestei pandemii, poate mai mult decât oricare altă provincie din România.Acum suntem un pic mai liniștiți, dar trebuie să fim în continuare prudenți”, a spus Flutur.

El a transmis în ajunul Zilei Naționale tuturor sucevenilor sănătate, tuturor românilor gânduri bune și i-a îndemnat să viziteze Bucovina.

„Îi așteptăm să vină aici, în Bucovina, să ne viziteze pentru că merită această provincie mirifică să-i fie călcat pragul, iar noi să fim de veghe, să facem mai mult pentru această zonă”, a spus Flutur.

La rândul său, ministrul IMM-urilor și Turismului, Daniel Cadariu, a transmis tuturor sucevenilor și bucovinenilor „La mulți ani!” și un sincer respect și aducere aminte pentru toți cei care, la vremea respectivă, s-au implicat pentru unirea Bucovinei cu Țara-mamă.

„În noua calitate de reprezentare a județului Suceava și a Moldovei în Guvernul României voi încerca, în primul rând, prin acțiunile pe care le voi desfășura acolo să promovez în continuare acest ținut. Echipa președintelui Flutur, începând cu anul 2008, a făcut mare parte din lucrare. Rămâne ca eu să preiau această muncă și acest efort și, dacă se poate, să-l duc la nivel național de așa manieră încât, cel puțin în domeniul turismului, România să poată concura în perioada următoare măcar cu vecinii noștri de la sud, cu Bulgaria, dacă nu chiar cu acele țări care sunt cu tradiție în turism precum Grecia, Italia sau Spania.E o muncă de depus și sper să reușesc pentru a nu face de rușine Bucovina sau județul Suceava”, a transmis Daniel Cadariu.

Ziua BUCOVINEI – depunere de coroane de flori la statuia lui Iancu Flondor

Ziua BUCOVINEI – depunere de coroane de flori la statuia lui Iancu Flondor

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 28 noiembrie 2021

Primarul Ion Lungu a anunțat cu acest prilej că în zona respectivă urmează să fie amenajată Aleea Unioniștilor

„Mă bucur foarte mult că sunt alături de domnul președinte, de domnul ministru, de domnii parlamentari să cinstim așa cum se cuvine pe cei care au făcut această unire, în special pe Iancu Flondor care a fost unul dintre principalii artizani. Ne dorim să facem aici o Alee a Unioniștilor, a personalităților care au contribuit, în diferite faze, la unire”, a spus Ion Lungu.

Primarul a menționat că în această zonă va fi amplasat și bustul lui Alexandru Ioan Cuza, care va fi inaugurat în 24 ianuarie 2022.

El a transmis „La mulți ani!” bucovinenilor și sucevenilor.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis că e nevoie de solidaritate.

„În aceste momente este poate nevoie, mai mult ca niciodată, de unitate, de solidaritate și de uniune pentru a putea să depășim împreună această perioadă dificilă”, a spus Moldovan.

Reprezentantul Parlamentului României, deputatul PNL Ioan Bălan, a spus că este un moment foarte important pentru toți românii.

„Gândurile noaste astăzi se îndreaptă cu recunoștință către înaintașii noștri care au făcut posibil ca noi, astăzi, să sărbătorim Ziua Bucovinei. O zi importantă pentru noi, cei de aici, o zi importantă și pentru cei de dincolo de Prut și pentru cei care se află în lumea largă”, a spus Ioan Bălan.

El a transmis „La mulți ani!” bucovinenilor și Bucovinei.

De remarcat este că la această manifestare nu au fost prezenți reprezentanți ai PSD, fiind în schimb văzuți cei ai PMP sau USR.


Intră acum și în grupul de