FOTO // Doi traficanți de migranți ucraineni, prinși la Rădăuți. În nici o lună, ei ar fi ajutat 24 de persoane din Asia și Africa să pătrundă ilegal în România


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați cu dublă cetățenie ucraineano-română au fost prinși de polițiștii și procurorii suceveni, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de migranți. Cei doi au fost reținuți în data de 26 noiembrie, după ce ar fi preluat, din zona graniței de stat româno-ucrainene, cinci migranți, pe care i-ar fi transportat, ulterior, în municipiul Rădăuți.

La acțiune au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii DIICOT Suceava și polițiști de frontieră din cadrul STPF Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, a doua zi bărbații au fost reținuți pentru 24 de ore, iar în data de 27 noiembrie, Tribunalul Suceava a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile. Totodată, cei cinci migranți au fost predați autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2021, cei doi bărbați, ambii cu dublă cetățenie ucraineano-română, împreună cu alți cetățeni ucraineni, ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi acţionat împreună şi în mod coordonat, în vederea racolării, îndrumării, călăuzirii, transferului, adăpostirii şi transportului unor grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu scopul de a obține beneficii financiare substanțiale.

În perioada 4 – 27 noiembrie 2021, la diferite intervale de timp, membrii grupării ar fi preluat, călăuzit, adăpostit, transportat și îndrumat 24 de migranți, cetățeni originari din Bangladesh, India, Pakistan și Somalia, care ar fi pătruns în România, prin trecerea ilegală a frontierei de stat, prin zona verde.


Intră acum și în grupul de