Încălzirea în municipiul Rădăuți a fost sistată din nou. Nord Gaz a oprit livrarea de gaz natural din cauză că banii nu au intrat în cont. Primarul Bogdan Loghin: Este frustrant că toată situația nu ține de noi, ci de procedurile greoaie de realizarea a plăților


Intră acum și în grupul de

Municipiul Rădăuți a rămas din nou, luni, fără încălzire în sistem centralizat în condițiile în care municipalitatea are fonduri obținute de la Guvern pentru a face plăți furnizorului de gaz natural Nord Gaz, dar problema este că din cauza procedurilor alambicate banii intră greu în conturi

Primarul Bogdan Loghin a declarat pentru News Bucovina că din cele 7 milioane de lei obținute de la Guvern a virat o sumă de 1,8 milioane de lei care reprezintă alocări din TVA și că această sumă ar putea intra mai repede în conturile Nord Gaz, iar diferența va fi alocată SC Servicii Comunale pe o factură în urma unui punctaj.

„Durează foarte foarte mult la Trezorerie. Nord Gaz are nevoie de bani în cont ca să poată achiziționa gaz natural de pe bursă”, a spus primarul.

El a amintit că o problemă foarte mare este și faptul că nu s-a încasat contravaloarea serviciilor de la populație, fiind abia la 50 la sută încasări pe luna octombrie.

Primarul Bogdan Loghin a arătat că imediat ce banii intră în contul Nord Gaz se va relua furnizarea încălzirii.

„Cum intră banii, cum dă drumul. Cel mai stresant și frustrant este că nu ține de tine ca primar și te blochezi în niște proceduri”, a conchis Bogdan Loghin.


Intră acum și în grupul de