Încălzirea în sistem centralizat se reia de marți seara în municipiul Rădăuți. Primarul Bogdan Loghin face apel restanțierilor să-și achite facturile pentru ca situația să nu se repete


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin, a anunțat, marți după amiaza, că după îndelungi eforturi, s-a reușit deblocarea situației privind sistarea gazului către SC Servicii Comunale SA și a apreciat că serviciul de termoficare se va relua de marți seara.

„Cel mai probabil, în jurul orei 20:00 veți resimți căldura în calorifere”, a precizat Loghin.

El a făcut un apel persoanelor restanțiere să achite facturile pentru că altfel această situație se va repeta.

„Restanțele populației, acum, față de SC Servicii Comunale SA, sunt în cuantum de 3.200.000 lei, adică 640.000 euro! Atât timp cât furnizorii de gaze naturale solicită plata anticipată, este foarte important ca plățile populației să fie la zi, pentru a ne asigura că furnizarea gazului nu se va mai întrerupe!”, a mai transmis primarul Bogdan Loghin.

Reamintim că furnizorul de gaz natural Nord Gaz a sistat, luni, furnizarea de gaz natural pentru că nu intraseră banii în conturi deși a fost adoptată rectificarea bugetară prin care se alocă 7 milioane de lei pentru seriviciul de termoficare.

Primarul a invocat proceduri greoaie de transfer a sumelor de bani și a spus că face tot ce ține de el ca situația să fie cât mai repede rezolvată.


Intră acum și în grupul de